Aangepast zoeken

zondag 11 juni 2017

Ook Zoetermeer zet meer geld in voor kinderen in armoede

Het bestrijden van armoede onder kinderen staat hoog op de agenda van het college van burgemeester en wethouders. Daarom heeft het college besloten om, met geld dat het Rijk daarvoor beschikbaar heeft gesteld, per 2017 meer geld in te zetten voor kinderen in armoede zodat zij bijvoorbeeld een dagje uit kunnen.

Het Rijk stelt vanaf 2017 structureel 100 miljoen extra beschikbaar voor kinderen in armoede. Zodat alle kinderen in Nederland de kans krijgen om mee te doen. Sociaal, met sport, cultuur en op school. Het is geen verplichting aan gemeenten om het geld ook daadwerkelijk hieraan te besteden, maar het is wel een nadrukkelijke wens van het Rijk. Het college van Zoetermeer sluit zich hier van harte bij aan. Het extra budget voor Zoetermeer komt voornamelijk ten goede aan kinderen in armoede.

Veel kinderen in Zoetermeer kunnen niet naar de bioscoop of naar een pretpark doordat hun ouders daar geen geld voor hebben. Met de ZoetermeerPas kunnen kinderen en hun ouders dat wel. Om ervoor te zorgen dat kinderen vaker erop uit kunnen, wordt het budget voor dagjes uit voor alle kinderen met een ZoetermeerPas verdubbeld. 'Alle kinderen met een ZoetermeerPas ontvangen thuis voor de zomervakantie, die op 8 juli begint, 20 euro extra aan ZoetermeerPascheques', aldus wethouder Taco Kuiper.
Naast de extra middelen voor dagjes uit, wil het college ook op andere gebieden ondersteuning bieden. Wethouder Kuiper: 'In de stad zijn er veel ideeën en inzichten over ondersteuning van kinderen in armoede. Daarom zijn we in gesprek met allerlei verschillende partijen die te maken hebben met kinderen, waaronder kinderopvang, scholen en sportinstellingen. Ook willen wethouder Vugs en ik graag met de scholen in gesprek over hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen in Zoetermeer voor het begin van het nieuwe schooljaar op schoolreisje kunnen'.

De uitkomsten van deze gesprekken komen in een voorstel aan de gemeenteraad over besteding van het geld in 2018 en verdere jaren. De raad neemt daarover een besluit na de zomer.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws