Aangepast zoeken

vrijdag 23 juni 2017

Mislukte overval op avondwinkel Voorburg


Voorburg - Drie onbekende jongens probeerden dinsdagavond 20 juni om 22:50 uur een avondwinkel aan de Bruijnings Ingenhoeslaan te overvallen. Daarbij bedreigden de drie een medewerker met een wapen. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

De medewerker die zich achter in de winkel bevond zag dat er in de winkel een opstootje was. Hij zag dat er drie jongens bij betrokken waren en dat een van hen bivakmuts droeg. De medewerker liep naar voren en werd bedreigd met een wapen.

Toen er geroepen werd dat de medewerker een wapen ging pakken, renden de drie de winkel uit. De verdachten vluchtten op fietsen weg in de richting van de Spinozalaan. Daarna meldde de medewerker de poging overval direct bij de politie.

Agenten zochten met behulp van de politiehelikopter in de omgeving naar de drie jongens, maar troffen hen daarbij niet aan. De eigenaar deed aangifte. 

Signalementen

Verdachte 1 was 15 à 20 jaar oud, 1.70 meter lang met een tenger postuur. Hij droeg een grijze broek, een grijze jas met capuchon en bontkraag en donkere schoenen. Verder droeg hij een zwarte bivakmuts
Verdachte 2 was een lichtgetinte jongen van 15 à 17 jaar oud en 1.70 meter lang met een tenger postuur. Hij droeg een zwarte broek, een zwarte jas met capuchon. Onder de capuchon droeg hij een donkere baseball pet.
Verdachte 3 was een lichtgetinte jongen van 15 à 20 jaar oud en 1.70 meter lang met een tenger postuur. Hij droeg donkere kleding en had ook een capuchon over zijn hoofd. 

Tips? Bel de politie!

De districtsrecherche van Zoetermeer zoekt getuigen van deze poging overval. Hebt u iets gezien of gehoord? Of liep u op 20 juni omstreeks 23:00 uur in de buurt van de Bruijnings Ingenhoeslaan en Spinozalaan? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws