Aangepast zoeken

zaterdag 17 juni 2017

Man aangehouden voor mishandeling in Den Haag

Den Haag - Politieagenten hielden donderdag 15 juni om 5.10 uur op de Zwarteweg een man aan die vrijdag 9 juni een winkelmedewerker op de Loosduinsekade mishandelde.

Agenten kregen die vrijdag een melding van een mishandeling in een winkel aan de Loosduinsekade. Een onbekende man mishandelde tijdens een woordenwisseling een winkelmedewerker en zette zijn hond in die de medewerker beet. De hond beet het slachtoffer enkele keren waardoor deze letsel op liep. Na de mishandeling verliet de verdachte de winkel en nam hij enkele goederen mee. Ambulancepersoneel vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis.

Aanhouding

Na de mishandeling stelden agenten een onderzoek in. Zondag 11 juni zagen agenten de bewuste hond lopen en namen deze in beslag. Ook spraken zij de personen aan die de hond op dat moment uitlieten waardoor de identiteit van de eigenaar bekend werd.

Onderzoek

In de vroege ochtend van donderdag 15 juni controleerden agenten een auto op de Zwarteweg. De bestuurder bleek de gezochte eigenaar van de hond te zijn. De man, een 44-jarige Hagenaar, werd door agenten aangehouden. De verdachte wordt vandaag geleid voor de rechter commissaris.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws