Aangepast zoeken

zondag 4 juni 2017

Beleef de 112 Veiligheidsdag in Zoetermeer

Kom op zaterdag 10 juni naar de 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein bij het Silverdome. Een dag waarin u kunt zien hoe brandweer, politie, ambulance, handhaving en andere veiligheidspartners samenwerken voor een veilige stad. Ontdek wat u zelf kunt doen om uw veiligheid te vergroten. Leuk en leerzaam! De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Kom op de fiets, want een grote parkeerdrukte wordt verwacht.

Burgemeester Aptroot opent om 11.00 uur de dag. Daarna vinden er gedurende de hele dag spectaculaire demonstraties plaats. Hoe werken hulpdiensten samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een vuurwapengevaarlijke verdachte aan? Hoe treedt de Mobiele Eenheid op? Op het terrein staat een kramenmarkt met veiligheidsinformatie van bedrijven, instanties en bewonersinitiatieven. Dit jaar is er een grote overdekte social media corner over de gevaren van social media, zoals cyberpesten, sexting en cybersecurity.

Parade van voertuigen

Op het terrein staat een groot aantal voertuigen van de politie, brandweer en ambulancedienst. Dit jaar staan er ook twee legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. U kunt ze van dichtbij én van binnen bekijken. Ook voor kinderen is er voldoende te beleven. Ze kunnen een foto laten nemen op de politiemotor en water spuiten met een brandweerslang. Ook kunnen ze een 'echte' wond laten schminken op hun hand of gezicht. En natuurlijk ontbreekt het springkussen niet!
Vind de 112 Veiligheidsdag Zoetermeer op facebook en twitter met #112dagztm.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws