Aangepast zoeken

dinsdag 13 juni 2017

Bekende Zoetermeerse veelpleger (45) aangehouden na melding getuige

Zoetermeer - Een bewoner aan het Drechterland hoorde maandagnacht 12 juni om 00:15 uur een harde klap en ontdekte een inbraak in een auto. Agenten hielden in de omgeving een 45-jarige man uit Zoetermeer aan voor zijn betrokkenheid bij de diefstal uit de auto.

De bewoner zag een verdachte wegrennen en belde de politie. Agenten zagen de 45-jarige verdachte fietsen en wilde hem staande houden. Echter trok hij zich los, liet zijn fiets achter en ging er rennend vandoor. Met behulp van politiehonden kamden agenten het  gebied uit. De verdachte kwam uiteindelijk zelf uit de bosjes en liep de Tankenberg op. Hier hielden agenten de veelpleger aan.

De fiets die de 45-jarige achterliet, bleek gestolen. In een tas die voor op de fiets stond, troffen agenten inbrekerswerktuigen en gestolen goederen aan, afkomstig van een inbraak uit een andere auto. Van de twee auto-inbraken en de gestolen fiets is aangifte gedaan. De recherche onderzoekt de zaken en de betrokkenheid van de Zoetermeerder hierbij. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid voor de rechter-commissaris.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws