Aangepast zoeken

zondag 4 juni 2017

Aanhoudingen na melding vuurwapen

Den Haag - De politie hield vrijdag 2 juni drie mannen, 17, 18 en 20 jaar uit Den Haag, aan in een voertuig in de Kempstraat omdat zij in het bezit waren van verboden nepvuurwapens.


De meldkamer kreeg om 21.05 uur een melding dat een inzittende in een auto in de Scheepersstraat een vuurwapen in zijn handen had. Met een kenteken gingen agenten op zoek naar de betrokken auto en troffen deze aan in de Kempstraat. Omdat de melding was dat de inzittenden in het bezit waren van een vuurwapen, startten agenten een zogenoemde uitpraatprocedure. Hierbij haalden agenten de verdachten gecontroleerd en veilig uit de auto. De agenten hielden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot. De verdachten kregen vervolgens gesproken opdrachten om de aanhoudingen zonder risico's te laten verlopen. In de auto troffen agenten twee vuurwapens aan. De politie nam de auto en de vuurwapens in beslag voor onderzoek. De vuurwapens bleken na onderzoek nep te zijn. De drie verdachten zitten nog vast voor verhoor. Agenten stelden de ouders van de minderjarige op de hoogte. 

Getuigen gezocht van mogelijke bedreigingen

De recherche onderzoekt of met de op echt lijkende vuurwapens bedreigingen zijn gedaan en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche van team De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gevaren nepvuurwapens

Het in het bezit hebben van een nepvuurwapen brengen gevaren met zich mee. Agenten kunnen niet altijd zien of het om een echt vuurwapen gaat, of om een nepvuurwapen. Gezien de dreiging die daarmee gepaard gaat, zijn agenten genoodzaakt om de wapendrager altijd als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen. Zo’n aanhouding is ingrijpend en mogelijk zelfs gevaarlijk.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws