Aangepast zoeken

donderdag 29 juni 2017

Aangepast plan voor Cadenza 2

Het college wil de plannen op de locatie Cadenza 2 aan de Italiëlaan herzien. Eerder werd gedacht aan 60 woningen, nu stelt het college de gemeenteraad voor om op deze locatie 90 kleine huurappartementen voor jonge starters te realiseren en circa 80 commerciële appartementen (koop of huur) in het middensegment.

Jonge starters

Wethouder Taco Kuiper (wonen): 'Het tekort aan woningen voor starters blijft een groot probleem. Deze extra woningen maken de lange wachttijd voor een woning voor jonge mensen weer iets korter. Daarnaast biedt deze locatie bij het Stadshart ook ruimte voor een andere groeiende behoefte. Er is steeds meer vraag naar commerciële appartementen (koop of huur) in het middensegment'.

Het college wil voortvarend aan de slag om extra woningen te realiseren voor jonge starters en mensen die graag willen wonen in het levendige centrum van de binnenstad. Aanleiding is de steeds verder toenemende vraag naar centraal gelegen koopappartementen en het tekort aan geschikte woningen voor starters.

Al enige jaren in beeld

De locatie Cadenza 2 aan de Italiëlaan is al enige jaren in beeld om woningbouw te realiseren. Hierover heeft intensief samenspraak met omwonenden plaatsgevonden. Om financiële redenen werd in 2016 nog geen groen licht gegeven aan een verdere ontwikkeling van de locatie. Het college heeft nu op verzoek van de raad de mogelijkheden onderzocht voor een budget neutrale ontwikkeling en een mix van huur- en koopappartementen op de locatie Cadenza 2.

Besluitvorming

Direct na de zomer organiseert de gemeente een bijeenkomst om omwonenden te informeren over de voorstellen van het college en het verdere proces. Op korte termijn kunnen omwonenden hiervoor de uitnodiging verwachten. Na deze informatieve bijeenkomst worden de voorstellen ter besluitvorming in de gemeenteraad besproken.
Meer informatie over de plannen is na de zomer te vinden op www.zoetermeer.nl/cadenza2.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws