Aangepast zoeken

zondag 4 juni 2017

200 extra marechaussees voor grensbewaking

Het kabinet stelt  structureel 20 miljoen euro  beschikbaar voor de uitbreiding van de capaciteit van de Koninklijke Marechaussee. Dat staat in de voorjaarsnota die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Met deze investering kunnen in de komende jaren structureel ongeveer 200 extra marechaussees worden ingezet  voor grensbewaking op lucht- en zeehavens.

Staatssecretaris Dijkhoff: “De marechaussee speelt een onmisbare rol bij de opsporing van illegale migratie en mensensmokkel. De extra capaciteit zal de druk op de marechaussees van wie nu het uiterste wordt gevraagd verminderen.” Volgens minister Hennis-Plasschaert is dit een volgende stap in de versterking van de grensbewaking. “Met deze extra middelen investeren we in de veiligheid van Nederland.”Vorig jaar werd al aangekondigd dat er voor de zomer van 2017 135 extra marechaussees worden ingezet voor de grensbewaking  op Schiphol. De structurele investering van 20 miljoen maakt het mogelijk om deze extra marechaussees ook in de toekomst te kunnen blijven inzetten. Daarnaast kan de capaciteit vanaf 2018 verder worden uitgebreid met nog eens 65 extra marechaussees.


De marechaussees zullen vooral worden ingezet op Schiphol maar ook op andere luchthavens en zeehavens. Daarbij wordt continu gekeken waar de inzet van de marechaussee op dat moment het hardste nodig is.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws