Aangepast zoeken

maandag 15 mei 2017

Zonne-energie nu voor alle Zoetermeerders mogelijk

Na een zeer geslaagde groepsaankoop zonnepanelen waarbij 1862 Zoetermeerse woningeigenaren zich ingeschreven hebben, wordt het nu ook voor huurders en bewoners van een appartement mogelijk zelf stroom op te wekken. Dit geldt ook voor woningeigenaren die geen geschikt dak hebben door bijvoorbeeld schaduw van bomen. De zonne-energie wordt niet op het eigen dak opgewekt, maar op daken van een aantal sporthallen die de gemeente beschikbaar stelt. De Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) legt deze daken vol met zonnepanelen, zodat er collectieve zonneparken ontstaan.

Stroom opwekken op afstand

Door het aanschaffen van één of meer van deze panelen wordt de stroom die deze panelen opwekken in mindering gebracht op de elektriciteitsrekening. Dit heet salderen op afstand. Deelnemers kunnen zonnedelen kopen à € 100,- per stuk. Een zonnedeel levert per jaar circa 68 kWh op. Dit betekent een besparing van circa € 11,50 per jaar / per zonnedeel op de energierekening van de deelnemer. De terugverdientijd ligt daarmee rond de 10 jaar.

Informatieavond

Voordat DEZo investeert in de aanschaf van zonnepanelen willen zij eerst inventariseren hoe groot de belangstelling is voor salderen op afstand. Tijdens een informatieavond legt DEZo alles uit over dit project. Ook wordt de website bekend gemaakt met alle informatie en hoe u zich kunt schrijven.
Waar: Raadzaal Stadhuis, Markt 10
Wanneer: donderdagavond 18 mei
Hoe laat: Raadzaal open om 19.30 uur
Aanmelden: website dezo.eu

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws