Aangepast zoeken

dinsdag 2 mei 2017

Zoetermeer herdenkt oorlogsslachtoffers op 4 mei in het Wilhelminapark

De Nationale Herdenking wordt op donderdag 4 mei traditioneel in Zoetermeer gehouden bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit de bijeenkomst bij te wonen.

Om 19.25 uur vertrekt vanaf het Stadsmuseum Zoetermeer aan de Dorpsstraat 7 een stille tocht. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap, gevolgd door leden van de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken. Burgemeester Aptroot vertegenwoordigt het gemeentebestuur. Ook lopen leden van het Contact Oud Mariniers, vertegenwoordigers van de raadsfracties, diverse verenigingen en de organisatie mee. Wie ook wil deelnemen, wordt door de organisatie vriendelijk verzocht achter de stoet aan te sluiten.

Kransen en bloemen

Na aankomst van de stille tocht wordt na The Last Post om precies 20.00 uur twee minuten stilte gehouden, gevolgd door het spelen van het Wilhelmus. Na afloop van het leggen van de kransen en bloemen houdt burgemeester Aptroot een toespraak. Aansluitend draagt een leerling van basisschoolschool De Floriant het winnende gedicht voor van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Tribune Julianalaan

Zoals ieder jaar wordt er voor belangstellenden een gedeeltelijke zit- en staantribune tegenover het monument aan de Julianalaan geplaatst. Als eerbetoon en afhankelijk van het weer, vliegt ook dit jaar een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) in formatie over het Wilhelminapark. Eén van de vliegtuigen brengt als saluut 'The Missing Man' als eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws