Aangepast zoeken

dinsdag 2 mei 2017

VVD wil duidelijkheid over musical Buytenpark Zoetermeer

De VVD wil duidelijkheid over de jaarlijkse musical van Storytellers in het Buytenpark. Omdat de gemeente zich pas laat terugtrekt, komt de twintigste editie van de zomermusical in gevaar. De VVD heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld en wil weten waarom er niet eerder is gecommuniceerd met de theatergroep.

"Storytellers voert al bijna twintig jaar lang met succes een openlucht musical op. Het zou zonde zijn als dat dit jaar niet door kan gaan. Terwijl de voorbereidingen al lange tijd bezig zijn, is pas afgelopen week bekend gemaakt dat de gemeente niet meer bijdraagt. Organisaties en inwoners moeten in een vroeger stadium duidelijkheid krijgen van de gemeente. Anders kan Zoetermeer een hoop mooie dingen kwijt raken."  Aldus Duco Mülder, raadscomissielid van de VVD.

De VVD heeft duidelijke communicatie van de gemeente met inwoners, organisaties en bedrijven hoog in het vaandel staan. Het nieuws over Storytellers kwam daarom als een onaangename verrassing uit de lucht vallen.  De VVD haalt ook graag (culturele) evenementen naar Zoetermeer.

Mülder: "Evenementen als deze musical maken Zoetermeer leuker en aantrekkelijker. Succesvolle jaarlijks terugkerende evenementen moeten we proberen te behouden. Ondanks onze kritiek is het budget voor cultuur afgelopen jaren flink gestegen. Het is daarom onbegrijpelijk dat juist dit evenement dat juist dit evenement moet wijken. We hopen dat de gemeente nog iets kan doen om de productie te redden." 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws