Aangepast zoeken

dinsdag 2 mei 2017

Viertal aangehouden voor woningoverval Den Haag

Den Haag - Met de aanhouding van vier Haagse mannen denken politie en justitie een woningoverval in het centrum van Den Haag te hebben opgelost. De vier werden dinsdag 18 april aangehouden en zitten nog vast.

Het Flexteam startte in februari 2017 een onderzoek naar één van de nu aangehouden verdachten, een 20-jarige Hagenaar, vanwege het vermoeden dat hij in verdovende middelen zou handelen. Gelijktijdig onderzocht de recherche aan Bureau Jan Hendrikstraat een woningoverval. Een 22-jarige Hagenaar werd vrijdag 23 maart in zijn woning aan de Gedempte Burgwal met geweld beroofd van drie laptops en daarbij verbaal bedreigd met een vuurwapen. In dat onderzoek kwam de identiteit van de nu aangehouden verdachten naar voren, waaronder opnieuw de 20-jarige man. Daarop zette het Flexteam het onderzoek naar de overval verder voort.

Dinsdag 18 april werden de vier verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar aangehouden. Tijdens de daaropvolgende doorzoeking van de woning van één van de verdachten werd onder andere een vuurwapen, een hoeveelheid verdovende middelen en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, aangetroffen. Vanwege de vondst van deze spullen werd ook de in de woning aanwezige vriendin van één van de verdachten, een 31-jarige Haagse, aangehouden.

Verder onderzoek

De verdachten zijn op vrijdag 21 april voorgeleid aan een rechter-commissaris die bepaalde dat het voorarrest van alle verdachten met 14 dagen verlengd werd. Het onderzoek naar de zaak en mogelijke andere strafbare feiten gaat onverminderd verder. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Flexteam

Het Flexteam Den Haag Centrum wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in het centrum van Den Haag en de (districts-)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws