Aangepast zoeken

maandag 15 mei 2017

Uitbreiding begraafplaats Hoflaan gereed

De uitbreiding van de algemene begraafplaats Hoflaan aan de Buytenparklaan is gereed. Op dit nieuwe deel zijn 1800 graven gecreëerd in een parkachtige omgeving. Het entreegebied is vernieuwd met een nieuwe brug die het nieuwe deel van de begraafplaats verbindt met oude deel. Op dit oude deel is de urnenmuur, het zogenaamde columbarium (gelegenheid voor het neerzetten van urnen) volledig vernieuwd. De werkzaamheden hebben zo'n drie jaar geduurd. Vanaf 1 juni is het nieuwe deel van de begraafplaats open voor publiek.
In de Landelijke Week van de Begraafplaats vindt de officiële ingebruikname plaats met vanaf 31 mei verschillende activiteiten:
  • Op woensdag 31 mei kunt u om 19.00 of 20.00 uur meewandelen met twee rondleidingen in het vernieuwde deel en het bestaande deel van de begraafplaats.
  • Vanaf deze datum kunt u een presentatie bekijken van het ontwerp van de herdenkingstuin. In deze tuin krijgen nabestaanden voor het bijzetten van urnen of het verstrooien van as een mooie plek binnen de uitbreiding van de begraafplaats. De presentatie is vanaf 1 juni nog twee weken lang te bekijken en u wordt in de gelegenheid gesteld uw mening te geven over het ontwerp en de ideeën met betrekking tot de asbestemmingen.

Aanmelden

Wilt u meewandelen met een van de rondleidingen op woensdag 31 mei, dan kunt u zich aanmelden vóór woensdag 24 mei via e-mail: secretariaatstadsbeheer@zoetermeer.nl.
Wilt u de presentatie bekijken en/of het enquête formulier invullen, dan kunt u vanaf 1 juni tussen 10.00 en 22.00 uur zonder afspraak binnenlopen. De locatie van de presentatie is door middel van bewegwijzering vanaf de entree zichtbaar.
Meer informatie over de begraafplaats vindt u op www.zoetermeer.nl/begraafplaatsen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws