Aangepast zoeken

maandag 15 mei 2017

Studio engineer van Prince komt naar Podium Grounds

C:\Users\Patrick\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\SusanPrinceFacebook.jpg

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei 2017 geeft niemand minder dan Susan Rogers twee unieke en intieme lezingen in Rotterdam. Zij komt hiervoor speciaal naar Nederland. Onder de liefhebbers van de muziek van Prince is Susan een begrip. De lezing op 26 mei is inmiddels uitverkocht. Als gevolg van de grote vraag naar kaarten is er dan ook een tweede lezing georganiseerd.
Rogers werkte van 1983 tot en met 1987 als studio engineer met Prince en zat in die jaren vaak als enige met hem in de studio tijdens de opnamen van zijn iconische albums “Purple Rain”, “Around The World In A Day”, “Parade”, “Sign ‘O’ The Times”, “The Black Album” en “Lovesexy”.
Naast de reguliere albums heeft Susan talloze onuitgebrachte projecten met Prince opgenomen. Zij is in veel gevallen een van de weinige getuigen (zo niet de enige getuige), van uniek materiaal dat door Prince aan studiotape werd toevertrouwd. Susan is persoonlijk verantwoordelijk voor het opzetten van de beroemde ‘Vault’. In deze ondergrondse kluis in Paisley Park ligt voor duizenden uren aan onuitgebracht materiaal opgeslagen.
Susan zal op 26 en 27 mei in Grounds in Rotterdam vertellen over haar intensieve samenwerking met Prince. Ze zal spreken over het opnameproces, over specifieke albums en songs. De deelnemers van de lezing zullen samen met haar Prince songs beluisteren, waarna zij een analyse zal geven.
De lezingen met Susan duren ongeveer twee uur. Aanwezigen krijgen vooraf inspraak welke Prince songs met Susan worden beluisterd en geanalyseerd. Daarnaast zullen de deelnemers in de gelegenheid worden gesteld vragen te stellen aan Susan Rogers.Let op: er zijn alleen nog kaarten verkrijgbaar voor 27 mei.
Meer informatie
Datum: zaterdag 27 mei
Locatie: Podium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Tijden: 14.00-16.00h
Deuren open: 13.00h
Entree: €31,21

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1965595377004311/
Kaartverkoop: www.grounds.nu (wees er snel bij) op=op

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws