Aangepast zoeken

maandag 15 mei 2017

Spookrijder op A4 botst op auto op verbindingsweg naar A12

Den Haag, Rijswijk - Een 45-jarige automobilist uit Polen heeft zaterdag 13 mei, even voor 06.00 uur, op de A4/A12 op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer gereden. De bestuurder is aangehouden.

De politie kreeg meerdere meldingen over een spookrijder. De man reed op de A4 vanaf de Ketheltunnel vanuit de richting van Rotterdam in de richting van Den Haag. Op een gegeven moment is de bestuurder gaan spookrijden op de A4. Bij de verbindingsweg met de A12, ter hoogte van het Prins Clausplein/Ypenburg, kwam hij in botsing met een 29-jarige bestelautobestuurder. De auto van de Poolse man kwam tot stilstand op de vangrail. De politie werd gealarmeerd en heeft de man ter plaatse aangehouden. Hij pleegde eerst verzet en moest met pepperspray onder controle worden gehouden. Hij werd voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt of hij onder invloed was van verdovende middelen en/of alcohol. De bestuurder zit nog vast voor verhoor.

De 29-jarige bestuurder van de bestelbus, een Zoetermeerder, werd ter plaatse nagekeken. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Een traumaheli was ingeseind, maar deze is weer vertrokken toen bleek dat niemand zwaargewond was geraakt. De Verkeersdienst van de politie eenheid Den Haag doet onderzoek. Naar verwachting blijft de verbindingsweg naar de A4 tot 10.00 uur dicht.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws