Aangepast zoeken

donderdag 4 mei 2017

PROGRAMMA BEVRIJDINGSFESTIVAL 2017 ZOETERMEER

Het Bevrijdingsfestival valt niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Zonder twijfel is dit festival het feest waar het Zoetermeerse publiek op rekent! Waar inwoners elkaar ontmoeten! 
Het Bevrijdingsfestival vindt plaats op vrijdag 5 mei 2017 op de Markt te Zoetermeer. Traditiegetrouw vinden er overdag van 12.00 tot 16.00 uur veel uiteenlopende activiteiten plaats, zoals het Open Podium. Het avondfestival gaat om 17.00 uur extra vroeg van start en de gevarieerde programmering staat vanaf dat moment garant voor een muzikale avond boordevol gezelligheid. Dit jaar een record aantal optredens met maar liefst zes acts die het Zoetermeerse podium op de Markt zullen betreden. De artiesten & bands die op het hoofdpodium hun opwachting maken zijn Najib Amhali & PlusSupportAct, The Kik,  Miss Montreal, Nielson en Frans Bauer & De Holland Showband. En tijdens iedere pauze een optreden van De Coronas. Kom op tijd want vol = vol. Ook dit jaar is de toegang voor het avondfestival weer gratis.
Geen vuurwerk bij BevrijdingsfestivalIn tegenstelling tot eerdere berichten wordt het muzikale avondprogramma van Bevrijdingsfestival Zoetermeer dit jaar niet afgesloten met vuurwerk. Vanwege een broedend slechtvalkpaartje in de toren van het Stadhuis is geen vergunning afgegeven voor het afsteken van vuurwerk vanaf het Dobbe-eiland. De slechtvalk is een beschermde vogel die tijdens het broedseizoen niet opzettelijk gestoord mag worden.
Bereikbaarheid MarktTijdens het avondfestival is de Markt bereikbaar via twee toegangspoorten. De toegangspoorten bevinden zich aan de zijde van de Dobbe, te weten op het Marseillepad en aan de zijde van restaurant Bo & Ro. De toegang bij Bo & Ro is te bereiken via de Vlamingstraat en het Cambridgepad. De toegang op het Marseillepad is alleen te bereiken via het Marseillepad. De Bordeauxstraat is afgesloten.
Aparte toegang mindervalidenMindervaliden die gebruik moeten maken van het speciale vak voor het podium, kunnen zich onder begeleiding van maximaal één persoon, melden bij de nooduitgang aan de Londenstraat/Zuidwaarts. Via deze toegang kunnen zij, links naast het podium, aan de zijde waar de toiletten zijn gesitueerd, het speciale vak bereiken. Er is beperkte ruimte in het vak.
Tijdens het middagprogramma zijn er veel activiteiten op de Markt, hieronder staan alle activiteiten die er tijdens het middagprogramma op de Markt te doen zijn.
Podiumprogramma (Open Podium)
12.00 uur opening door de Burgemeester
12.05 uur voordragen gedicht door Lana Damsma (leerling van IKC Floriant)
12.10 uur United Cheers
12.25 uur ELPHESIS
13.00 uur KillFred
13.35 uur Mixture
14.10 uur 4 1/2 MEN
14.45 uur ThisCover
15.20 uur CKC Rocks U (Vrijheid Blijheid)16.00 uur Einde middagprogramma
TrampolinespringenPro Patria staat met 2 grote trampolines op de Markt. Op de trampoliones geven zij demonstraties, maar geïntereseerden mogen zelf ook een sprong wagen op de trampolines
Sumoworstelen
Onder begeleiding en in grote sumoworstelpakken van Attractiecentrum Zoetermeer kan jong en oud uitmaken wie de beste sumoworstelaar is.
StormbaanOp de Markt staat een 27 meter lange stormbaan. Kinderen die durven, mogen de stormbaan komen trotseren.
Op de foto met...
Gedurende het gehele middagprogramma staan er 2 legervoertuigen, kinderen mogen hier in en kunnen op de foto. En van 12 tot 13 uur zijn Ariël (de kleine zeemeermin), Elsa en Spiderman aanwezig. 
Hekwerk-doekschilderen
Kinderen kunnen onder begeleiding van KitzArt op hekken schilderen. Aan het eind van de middag worden per leeftijdscategorie de mooiste schilderingen uitgekozen. De gelukkige winnaars krijgen een leuke prijs uitgereikt.
Schminken
Kinderen (en volwassenen) kunnen zich gratis laten schminken.
Informatiestands
SamenLoop voor Hoop, het Rode Kruis Zoetermeer en hondentrainingsgroep 'De Goede combinatie' staan met een informatiestand op de Markt. SamenLoop voor hoop verkoopt ook wenszakken en de kinderen kunnen onder begeleiding van KitzArt en de vrijwilligers van SamenLoop voor Hoop knutselen met de wenszakken. Het Rode Kruis Zoetermeer geeft demo's en laat geïnteresseerde bezoekers ook mee doen aan de demo's.


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws