Aangepast zoeken

dinsdag 2 mei 2017

Politie rolt illegaal gokkantoor op in Wassenaar

Wassenaar - Informatie in een politieonderzoek over illegale gokpraktijken leidde de recherche op zaterdag 29 april naar een kantoorpand aan de Verlengde Hoge Klei. De politie hield in het pand vijf verdachten aan en nam diverse zaken in beslag.

Rond 13.15 uur viel de politie het pand binnen en hield daar vijf verdachten aan, waaronder de hoofdverdachte, een 55-jarige inwoner van Wassenaar. De overige verdachten zijn twee mannen van 28 en 51 jaar, en twee vrouwen van 16 en 28 jaar allemaal uit Wassenaar. 

10.000 euro, harddrugs en meer

Het pand aan de Verlengde Hoge Klei zou het kantoor zijn van waaruit illegale lotto en toto gokpraktijken werden geleid. De politie nam diverse gegevensdragers, zoals computers en telefoons in beslag genomen. Daarnaast nam zij in het pand een bedrag van meer dan 10.000 euro, een stroomstootwapen, pepperspray, illegaal vuurwerk, harddrugs en diverse patronen in beslag.

De hoofdverdachte, de 55-jarige man, zit nog vast en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechtercommissaris. De andere vier zijn na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijven nog wel verdachte in het onderzoek. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws