Aangepast zoeken

maandag 22 mei 2017

Onderzoek woningoverval leidt tot nieuwe aanhoudingen in Den haag

Den Haag - Het onderzoek naar een overval op de bewoner van een woning aan de Gedempte Burgwal heeft, bovenop de vier aanhoudingen in april, geleid tot twee nieuwe aanhoudingen. Dinsdag 16 mei werden twee Hagenaars van 21 en 45 jaar aangehouden. Zij zitten vast voor verhoor.

Het Flexteam Den Haag - Centrum hield op 18 april vier verdachten aan in verband met de overval. Een 22-jarige Hagenaar werd vrijdag 23 maart in zijn woning aan de Gedempte Burgwal met geweld beroofd van drie laptops en daarbij verbaal bedreigd met een vuurwapen. In het onderzoek dat leidde tot de aanhouding van deze verdachten kwam ook informatie naar boven over diefstallen bij een sportschool aan de Noordweg in Den Haag en een poging inbraak op de Parallelweg, eveneens in Den Haag.

Een officier van justitie verleende toestemming de verdachten buiten heterdaad aan te houden. Dinsdag werd de 21-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstallen in de sportschool en de poging woninginbraak. De 45-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht het slachtoffer van de overval te hebben mishandeld. Ook wordt hij verdacht van het beïnvloeden van het slachtoffer om zijn aangifte in te trekken. Daarnaast wordt hij verdacht van heling van goederen die bij een diefstal ontvreemd werden. Omdat zijn 19-jarige zoon en diens 17-jarige vriendin de aanhouding probeerden te belemmeren, werden ook zij aangehouden.

Doorzoekingen

Na de aanhoudingen werden in het bedrijf van de 45-jarige en in zijn woning doorzoekingen verricht. IN het bedrijf, een slijterij, werden twee wapens, een honkbalknuppel en een hakbijl, in beslag genomen. De honkbalknuppel stond direct achter de kassa. Tijdens de doorzoeking van zijn woning werd werd een geldbedrag en verdovende middelen aangetroffen. Hierop werd ook de 40-jarige echtgenote aangehouden.

Van de dinsdag aangehouden verdachten zitten de 45-jariger en 21-jarige Hagenaars nog vast en zullen vrijdag 20 mei worden voorgeleid aan een rechter-commissaris. Van de verdachten die in april werden aangehouden, zitten er nog drie in voorlopige hechtenis.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws