Aangepast zoeken

maandag 15 mei 2017

Nieuwe Fietsapp Den Haag: van polder tot duintop

Vanaf vrijdag 12 mei 2017 kan er gebruik worden gemaakt van een nieuwe fietsapp met een afwisselende fietsroute door Den Haag. De route is 25 kilometer lang. De route voert van polder tot duin en laat waterbeheer op zijn breedst zien: van kanalen uit de Romeinse tijd tot waterwerken uit de 21e eeuw en alles daar tussenin. Er wordt gefietst door buitenwijken, langs waterwegen, dwars door het centrum en door verrassend groene, bosrijke delen van de stad. Onderweg zie je belangrijke (water)natuur en bijzondere waterbouwtechniek. Via deze route kun je zien wat de stad allemaal doet om het water voor haar inwoners schoon en veilig te houden.

App gratis downloaden
Vanaf 12 mei is de app BeleefRoutes via de App Store of Google Play gratis te downloaden. In het overzicht kies je voor Waterketen Den Haag. De route start bij de Blauwe Loper, langs de Trekvliet, de Hofvijver, Haagse Beek richting de duinen en het strand en eindigt bij De Uithof.

Week van ons water
De gemeente Den Haag komt met de fietsapp tijdens de landelijke 'Week van Ons Water' van 12 tot en met 21 mei. In deze week vragen waterpartners in de regio aandacht voor het belang van schoon en veilig water in en rond het huis. Naast de route door Den Haag zijn er nog acht andere routes langs interessante waterobjecten in de regio. Ook zijn er veel activiteiten waarbij water een belangrijke rol speelt. Kijk voor de activiteiten in de regio op: www.afvalwaterketen.com/weekvanonswater.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws