Aangepast zoeken

vrijdag 26 mei 2017

Nat pak verraadt woninginbreker

Den Haag - Agenten hielden in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 mei twee mannen aan die ervan verdacht worden in een woning aan de Ruychroklaan geprobeerd hebben in te breken. Een van de twee liep tegen de lamp omdat hij een sloot invluchtte en drijfnat over straat rende.

Dinsdag 23 mei omstreeks 23.30 uur zag een getuige twee mannen de voortuin inlopen van de woning aan de Ruychroklaan. Hij zag dat ze naar boven klommen naar de eerste etage. De getuige belde direct 112. Gewaarschuwde agenten zagen aan de achterzijde van de woning twee mannen wegrennen. Een van de twee rende een park in, in de richting van een sloot. De agenten zagen wel dat het water van de sloot in beweging was maar troffen de man daar niet meer aan. Even later zagen ze een man rennen op de Van Alkemadelaan die droop van het water. De man liep zich vast in een carpoort en werd aagehouden.
Een getuige zag daarna een man rennen in de Van Zaekstraat. Hij zag dat de man een tuin inging. Agenten troffen deze man aan onder bossages in de tuin. Ook deze man werd aangehouden. De twee aangehouden mannen komen beiden uit Den Haag en zijn 23 en 25 jaar oud.

Het Team Woning Criminaliteit (TWC) onderzoekt de inbraak, de twee mannen zitten nog vast voor verhoor.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws