Aangepast zoeken

dinsdag 2 mei 2017

Met 147 km/u door Rijswijk

Rijswijk - Agenten van Team Verkeer hielden zaterdag 29 april een snelheidscontrole op de Laan van Hoornwijck. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 147 km/u reed.

Agenten hielden de snelheidscontrole tussen 14.30 en 15.30 uur met een laserapparaat. Vijf bestuurders kregen direct een bekeuring omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. Een 42-jarige Nootdorper spande de kroon. Vanuit Rijswijk reed hij 147 km/u richting de Ypenburgse Boslaan. Agenten namen hem mee naar het politiebureau waar hij zijn rijbewijs direct moest inleveren. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de bekeuring en hoe lang hij zijn rijbewijs kwijt is. Daarnaast moet de Nootdorper een zogenoemde Educatieve Maatregel Gedrag van het CBR moeten volgen.

Educatieve Maatregel Gedrag (EMG)

De EMA is een maatregel binnen de vorderingsprocedure van het CBR. Het is een driedaagse cursus over het verantwoord deelnemen aan het verkeer. Deelname aan deze cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Ook als cursisten onvoldoende actief en constructief hebben deelgenomen aan de EMA wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Het doel van de EMA is voorkomen dat deelnemers in de toekomst onder invloed van alcohol deelnemen aan het verkeer. De kosten voor de cursus bedragen in totaal meer dan €1000,- en dienen door de deelnemer zelf betaald te worden. Kijk voor meer informatie op www.cbr.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws