Aangepast zoeken

vrijdag 26 mei 2017

LA PEGATINA VERVANGT BOOTSY COLLINS ALS HEADLINER OP PARKPOP

De Catalaanse ska- en rumbaband La Pegatina is zondag 25 juni één van de headliners op Parkpop. De band uit Barcelona vervangt Bootsy Collins die onlangs om gezondheidsredenen zijn Europese tour afzegde. De organisatie van Parkpop maakte tevens de volledige line-up voor het Haags Podium bekend. Onder andere de nieuwe Haagse urban-sensatie GLOWINTHEDARK, Tears & Marble met Bella Hay en  sixties ‘dune beat’-band The Stangs zijn 25 juni te zien in het Haagse Zuiderpark. Jong talent Shauni Kuiper mag het Haags Podium openen; zij won de finale van de Your Stage talentenjacht en verdiende daarmee een plek op Parkpop. Met de toevoeging van G.O.D. en VUXY is de line-up van het Haags Podium compleet. 

La Pegatina

Na groot succes in thuisland Spanje, verovert La Pegatina al sinds 2010 de rest van Europa en de wereld met een energieke mix van Catalaanse rumba en een vleugje ska en cumbia. De band stond al op vele grote festivals en speelde in 2011 al eerder op Parkpop. Toen maakten ze er één groot feest van, en ze zijn van plan dat dit jaar nog eens dunnetjes over te doen.

Haag Cultuurveld
Traditiegetrouw biedt Parkpop naast twee hoofdpodia met optredens van gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland, ook een Haags Cultuurveld. Hierop vinden de bezoekers het Haags Podium, de I LOVE HIPHOP-AREA en het People Stage. Het Haags Cultuurveld is een initiatief van Musicon, Stichting Aight en CultuurSchakel, die in samenwerking Haagse organisaties, muzikanten en kunstenaars in de wijken de meest veelbelovende acts naar het Haags Cultuurveld brengen.

Op het People Stage brengt CultuurSchakel acts en artiesten uit de acht stadsdelen en krijgen ‘gewone’ mensen de kans om laagdrempelig op Parkpop op te treden. In de I LOVE HIPHOP-AREA staat hip-hop centraal. Er zijn graffiti-workshops en de deelnemers aan de cursussen, workshops en masterclasses van het Haags Hiphop Centrum (H3C) krijgen de gelegenheid zich te presenteren aan publiek. Tevens vindt hier een spannende ronde van de Nederlandse Breakdance League plaats, met breakdancetalenten t/m 18 jaar uit het hele land.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws