Aangepast zoeken

dinsdag 23 mei 2017

Fotowedstrijd “Maak de mooiste bijenfoto”

Van 15 mei tot 15 juni kunt u uw mooiste foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap.
Vanwege het succes van vorig jaar organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap opnieuw een fotowedstrijd. Dit maal mag iedereen meebepalen welke foto’s voor een prijs in aanmerking komen. Ook is de regio waar de foto’s vandaan mogen komen uitgebreid naar maar liefst 17 gemeenten. Dit is de regio waar door heel veel partijen gewerkt wordt aan een bloemrijk netwerk, een bijenlandschap, om onze wilde bijen (waaronder de hommels) een goede toekomst te geven. En daarmee ook onszelf, want zonder bijen is er geen bestuiving mogelijk van veel van onze voedselgewassen. Zonder bij geen koffie, pompoen of aardbei.  
Boeren, burgers, overheden, wetenschap, het bedrijfsleven, beheerders van gebieden en maatschappelijke organisaties, allemaal werken zij samen binnen de Groene Cirkel Bijenlandschap om dit netwerk van bloemrijke bermen, erven, tuinen, parken, bedrijventerreinen, en recreatie- en natuurgebieden te creëren. Al die grote en kleine stukjes grond met bloemrijke beplanting vormen schakels die ervoor zorgen dat de bijen de beschikking hebben over een groter leefgebied en minder kwetsbaar worden. En zo zorgen we ook voor een mooi, kleurrijk landschap.  
Wilt u meedoen, ga dan naar www.bijenlandschap.nl Hier kunt u zelf uw digitale foto uploaden of uw stem uitbrengen. Het aantal publieksstemmen voor de foto en het oordeel van de jury bepalen welke foto’s een prijs winnen.  De uitslag wordt bekend gemaakt op het grote event van Groene Cirkel Bijenlandschap op 28 juni bij Heineken in Zoeterwoude. Alle deelnemers ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Wie meedoet aan de fotowedstrijd stelt de foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt u op een leuke en waardevolle manier het project. Voor de makers van de winnende foto’s zijn er mooie bijenprijzen beschikbaar. Mogelijk wordt er ook weer een fototentoonstelling samengesteld.  

Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Je kunt het verschil goed zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes, bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws