Aangepast zoeken

donderdag 18 mei 2017

De winkel voor duurzaam wonen opent in Zoetermeer

Op 20 mei opent wethouder Robin Paalvast (Duurzaam & Groen) de winkel Reimarkt Zoetermeer. In de winkel kunnen Zoetermeerse huiseigenaren simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaren krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat het oplevert. Reimarkt adviseert ook over hoe dit het beste betaald of gefinancierd kan worden en welke subsidies van toepassing zijn. Tijdens de opening staat de rijdende winkel op het parkeerterrein van Bouwhof aan de Edisonstraat 115.

Ontzorgd

Wethouder Robin Paalvast: 'De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat wonen in de stad voor iedereen betaalbaar, comfortabel en duurzaam blijft. Veel oudere woningen in Zoetermeer zijn matig geïsoleerd en daar valt nog veel te winnen. Goede isolatie is belangrijk, niet alleen vanwege besparing van stookkosten, maar ook om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. In het Programma Duurzaam en Groen stelt de gemeente dat we in 2040 CO2 neutraal willen zijn. Dat betekent dat we nu moeten beginnen!'. Daarom heeft de gemeente in 2016 een uitvraag gedaan voor een renovatiewinkel. Reimarkt is begin 2017 als winnaar uit de bus gekomen. Met deze winkel worden bewoners ontzorgd bij het verbeteren van hun huis.

Online voorbereiden

Veel bewoners zien het verduurzamen van hun huis als een dure en tijdrovende klus zien. Reimarkt maakt dit proces een stuk makkelijker. Geen ingewikkelde offertes en er hoeft niet eerst een bedrijf langs te komen om de woning te bekijken. Online kunnen bewoners hun huis al onder de loep nemen via www.reimarkt-zoetermeer.nl/winkel. En in de winkel liggen kant-en-klare pakketten op maat gemaakt.

Locatie

Op 20 mei is iedereen vanaf 13.00 uur welkom aan de Edisonstraat 115 op het parkeerterrein van Bouwhof. De rijdende winkel is helemaal zelfvoorzienend, met zonnepanelen wekt de winkel eigen energie op. Na de opening van 20 mei krijgt de winkel een plek bij Bouwhof en is daar vanaf 27 mei elke zaterdag geopend.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws