Aangepast zoeken

vrijdag 26 mei 2017

Dag van het Kasteel op Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde opent zijn poorten op Tweede Pinksterdag

Traditioneel wordt op Tweede Pinksterdag, dit jaar op maandag 5 juni, de Dag van het Kasteel gevierd. Een landelijk evenement waarbij vele landgoederen en buitenplaatsen in heel Nederland toegankelijk zijn voor het publiek. Ook Kasteel Duivenvoorde opent zijn poorten en heet alle stoere prinsen en knappe prinsessen (met hun ouders) van harte welkom. De hele dag zijn er volop activiteiten in het kasteel en op het landgoed en geldt er een gereduceerd toegangstarief.

Middeleeuwse vecht- en danskunsten
Buiten op het landgoed worden er allerlei spannende en leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor alle stoere kinderen is er een workshop Vrijvechten! Verkleed als ridder of prinses kunnen ze alle draken verslaan met hun Middeleeuwse vechtkunsten. Daarna kunnen ze een dansje wagen op de Middeleeuwse muziek van Slag ende Stoot.

Verf maken en op ontdekkingstocht
Daarnaast kan er verf gemaakt worden met een echte adellijke schilder of een heerlijke parfum zó uit de natuur. Avontuurlijk ingestelde kids? Dan kunnen ze de gratis app ‘Buiten op Duivenvoorde’ downloaden en op ontdekkingstocht gaan met Ridder Jan. Hij laat kinderen (met hun ouders) de mooiste plekjes van het eeuwenoude landgoed zien. Voor volwassenen heeft de app een speciale versie vol verhalen.

Zomerse publiekspicknick
Net als voorgaande jaren zal er dit jaar weer een unieke publiekspicknick op het landgoed georganiseerd worden. Neem een plaid mee, zoek een plekje in de zon en geniet van heerlijke streekproducten uit een luxe en rijkelijk gevulde picknickmand van House of Lords. De picknickmand dient vooraf gereserveerd te worden via sales@houseoflords.nl en bestaat o.a. uit een luxe pastasalade met tonijn, verse fruitsalade, wraps met gerookte kip, ciabatta met brie en honing, chocoladecake, vers geperste sinaasappelsap en witte of rode wijn. De picknickmand kost €29,50 (per twee personen) en kan uitgebreid worden voor €10,50 per kind (met extra sap, snoepgroenten en groentenchips).

Praktische informatie en tickets

Kasteel Duivenvoorde is op maandag 5 juni van 10:00 uur tot 16:00 uur geopend. De tentoonstelling ‘Seasons op Duivenvoorde’ is de hele dag op eigen gelegenheid te bezoeken; er zijn op deze dag geen rondleidingen. Er geldt een korting van 50% op het reguliere tarief (volwassenen € 5,-, kinderen 13 t/m 16 € 2,50 en kinderen t/m 12 gratis). Tickets reserveert u via onze webshop op www.kasteelduivenvoorde.nl. Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de kassa op de dag zelf. Meer informatie leest u op onze website.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws