Aangepast zoeken

maandag 22 mei 2017

BEZOEK DE NATUURTUIN TIJDENS DE WESTERPARKDAG OP ZONDAG 28 MEI

Op zondag 28 mei vindt in het Westerpark de 6e Westerparkdag plaats. De Vrienden van Natuurtuin Zoetermeer organiseren bij die gelegenheid drie thematische  rondwandelingen die aansluiten bij het thema Westerpark BinnensteBuiten.  Een van de rondwandelingen is speciaal gewijd aan het complexe watersysteem van de Natuurtuin. De wandelingen die ongeveer een half uur duren beginnen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De wandeling die om 14.00 begint is speciaal gewijd aan het watersysteem van de Natuurtuin.

Het voorjaar is op zijn hoogtepunt en de zomer kondigt zich langzaam aan. Nu de echte voorjaarsbloeiers zijn uitgebloeid zijn staan het fluitenkruid, margrieten en ratelaren bloeien bijvoorbeeld op de dijken, rond het poldertje. In de bosranden onder de bomen staan dagkoekoeksbloem, look zonder look en trosglidkruid. Rondom de uitgebaggerde veenplas steekt blaartrekkende boterbloem zijn gele kopje weer op. Alleen de namen van deze planten zijn al bijzonder.

In het water laten de groene kikkers zich volop horen met hun luidruchtige gekwaak. Door het recente onderhoud zitten er ook weer volop stekelbaarsjes in het water. Diverse watervogels zwemmen in en rond de tuin. Rond het insectenhotel is het volop in beweging.  

Dankzij de kleinschaligheid van de tuin en de verscheidenheid aan landschappen in de tuin is de natuurtuin een grote bron voor biodiversiteit. De meer dan 300 soorten wilde planten in de Natuurtuin zorgen ook voor een grote verscheidenheid van vogels en insecten.
Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.
Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op met info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws