Aangepast zoeken

dinsdag 25 april 2017

Verdachte aangehouden voor handel in harddrugs Den Haag

Den Haag - Een 40-jarige Hagenaar werd zaterdag 22 april aangehouden nadat een week eerder in zijn woning aan de Wateringsestraat een grote hoeveelheid geld en verdovende middelen was aangetroffen.

Vanuit de buurt kwamen bij de politie meldingen binnen dat er vanuit de woning in drugs gehandeld zou worden. De aanloop van verslaafden zorgde voor veel overlast. Vanuit Bureau De Heemstraat werd daarop een onderzoek naar de huurder van de woning ingesteld. Tijdens een zoeking in de woning werden op zaterdag 15 april 1700 XTC-pillen, een kilo ketamine, 90 verpakkingen speed en MDMA, een aantal emmers hennep, een kilo hash en 25.000 euro aan cash geld aangetroffen. De verdachte was op dat moment echter niet thuis en was sindsdien voortvluchtig.

Zaterdag 22 april kon de verdachte worden getraceerd en aangehouden. Hij werd maandag 24 april voorgeleid aan een rechter-commissaris.


Het onderzoek naar de Hagenaar is een onderdeel van de brede aanpak van ondermijning in dat gebied. Onderdeel van de aanpak is dat het aantreffen van de drugs gemeld wordt bij burgemeester. De burgemeester heeft de bevoegdheid om de woning bestuurlijk te sluiten. Wanneer dit gebeurt, zal de buurt geïnformeerd worden en wordt de woning voorzien van posters. Aan de eigenaar van de woning zal gevraagd worden om de huurovereenkomst te ontbinden zodat de overlast voor de buurt permanent stopt.

Drugshandel is een vorm van zware criminaliteit met een zwaar ondermijnend effect. Met probeert het verdiende geld wit te wassen. Drugshandel brengt daarnaast het risico van geweld met zich mee (o.a. ripdeals). Het gebruik van drugs werkt daarnaast drempelverlagend bij geweld, ze vergroten de kans op geweld en zorgen dat de situatie eerder uit de hand loopt. De impact en uitstraling die drugshandel op de omgeving heeft, is groot. Het gebeurt regelmatig dat buurtbewoners wel vermoedens hebben van wat er speelt, maar deze niet durven te delen met de politie.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws