Aangepast zoeken

zondag 2 april 2017

Twee agenten gewond bij uit elkaar halen ruziezoekers in Rotterdam

Rotterdam - De inbeslagname van een 3-wielige scooter in de Rotterdamse Slaghekstraat na een stroom klachten uit de buurt, zorgde donderdagavond voor verhitte gemoederen bij de overlastgevers. Twee groepen keerden zich in eerste instantie tegen elkaar en daarna tegen de politie.

De bestuurder van de ‘driewieler’ kreeg recentelijk een aantal bekeuringen voor zijn asociale rijgedrag. Donderdagavond werd door vele buurtbewoners gezien hoe hij wederom als een idioot door de wijk reed. Agenten die ter plaatse kwamen, kregen hem na een korte achtervolging aan de kant in de Slaghekstraat. De maat was vol. Het voertuig werd in beslag genomen en weggetakeld. De bestuurder, zijn familie en anderen vonden het interessant genoeg om ter plaatse te komen.

Nadat het voertuig was weggetakeld en de politie vertrok ontstond er in de groep kennelijk ruzie. Enige tijd later zagen agenten op camerabeelden dat de twee partijen slaags raakten. Een eerste bemiddeling door een politieman kon de groepen maar even uit elkaar houden. Kort nadat hij weg was vlogen ze elkaar wederom in de haren.

Omstanders

Agenten kwamen terug en vorderden de twee groepen verschillende kanten op te gaan en elkaar ook niet meer op te zoeken. Daaraan werd door een aantal, na flink wat overredingskracht, gehoor gegeven. Zo’n acht personen bleven schreeuwen, gillen en provoceren. Zij voelden zich gesteund door tientallen omstanders die zich luidkeels met de situatie bemoeiden.

De politie moest de lange wapenstok gebruiken om de situatie weer beheersbaar te maken. Dat was een buitenkans voor nog meer omstanders om verhaal te halen. Een Rotterdamse (21) werd aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook de 24-jarige zus van de Rotterdamse werd gearresteerd voor niet voldoen aan een bevel, voor belediging en voor verzet. Bij de aanhouding raakte een agente gewond aan haar schouder en een politieman aan zijn knie.

In de ophef werd een man onwel, mogelijk vanwege hartproblemen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee verdachten raakten bij hun verzet lichtgewond en zijn nagekeken door een arts.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws