Aangepast zoeken

donderdag 13 april 2017

Rondleiding in de Natuurtuin

Bent u wel eens mee geweest met de gratis rondleiding in de Natuurtuin? Kom ook zondag 23 april 2017 meewandelen onder begeleiding van een natuurgids! De wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

Tijdens de wandeling ontdekt u dat de vroege voorjaarsbloeiers zoals lenteklokjes, slanke sleutelbloemen en zomerklokje zijn uitgebloeid. De wilde kievitsbloemen, prachtschubwortel, dotterbloemen en meidoorn komen of zijn in bloei. Meerkoeten en waterhoentjes zitten op hun nesten. Waarschijnlijk is er ook al kikkerdril van bruine kikkers te zien. In de uitgebaggerde veenplas is een eenden korf geplaatst. Bij mooi weer ziet u insecten zoals bijen, koninginnenhommels en vlinders vliegen. 

Door grootschalige onderhoud van afgelopen winter zijn de verschillende landschappen in de natuurtuin zeer goed te zien. De diverse landschappen zorgen voor verschillende milieus daardoor op een klein oppervlak vele soorten planten voorkomen, die op hun beurt weer aantrekkelijk zijn voor insecten, vogels en andere kleinere dieren.

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.
Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/natuurtuin.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws