Aangepast zoeken

woensdag 5 april 2017

Petitie tegen 112 sensatie fotografen

Wilma Mokkink is een petitie gestart tegen het plaatsen van foto's van ernstige ongevallen waarbij mensen dodelijk zijn verongelukt of zwaar gewond zijn geraakt. Deze foto's worden door de zogenaamde 112 fotografen verkocht aan de media. De snelheid waarmee de media deze foto's online plaatsen is met de huidige social media als Facebook en Twitter zo groot, dat nabestaanden regelmatig via de media ipv. via de politie moeten vernemen dat hun dierbare is overleden. Dit is schokkend!, en heeft grote gevolgen voor de nabestaanden.

Denk er eens over na, je kind komt onder een vrachtwagen en je ziet via Facebook, Twitter of de Telegraaf de fiets van je kind en een lijkwagen op de foto staan. Je mag toch hopen dat dit je nooit zal overkomen. Slachtofferhulp en de politie moeten de kans krijgen om hun werk te kunnen doen en de nabestaanden op te vangen. 112 fotografen en veel sensatiebeluste media ondermijnen het werk van de politie en slachtofferhulp.

Zoetermeernieuws.nl plaatst al lang geen 112 foto's meer en werkt ook niet samen met 112 fotografen omdat dit ethisch onverantwoord is tegenover nabestaanden die via de media moeten vernemen dat hun geliefde bij een ernstig ongeval om het leven is gekomen.

Het heeft niks te maken met journalistiek en het gaat de mensen die zich "journalist" durven noemen en de media die de foto's kopen alleen maar om de aantallen lezers.Daarbij komt het regelmatig voor dat de 112 fotografen en videomakers de hulpdiensten voor de voeten lopen. Dit moet stoppen en wij roepen de politiek dan ook op om hier op korte termijn een wetswijziging voor te maken.
Het is hoog tijd voor wettelijke maatregelen om dit aan banden te leggen.

Teken hier de petitie tegen de 112 sensatie fotografie

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws