Aangepast zoeken

woensdag 26 april 2017

Opening Japanse tuin in Clingendael

Een Japanse muzikant bracht Japanse klankschalen ten gehore en hierdoor werd op 25 april de Japanse tuin in landgoed Clingendeal door Zijne Excellentie de heer Hiroshi Inomata, ambassadeur van Japan in Nederland en wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte) geopend.

De Japanse tuin staat bekend om de heel eigen en verrassende serene sfeer. Die werd door de harmonische Japanse klanken nog eens benadrukt als een plaats van rust en bezinning. Op weg naar het paviljoen werd nog even stilgestaan bij de bloeiende Sierkers die vorig werd geplant door de ambassadeur en de wethouder. ‘

Wethouder Boudewijn Revis vindt het mooi dat vele mensen in twee korte openingsperiodes weer kunnen gaan genieten van deze bijzondere tuin. "Den Haag onderhoudt de Japanse tuin met liefde en deze vertegenwoordigt een grote cultuurhistorische waarde. Deze tuin moeten we als gemeente Den Haag als oudste Japanse tuin van ons land koesteren."

Symbolische betekenis

Elk voorjaar vieren de Japanners de bloei van de Kersenbloesem en gaan naar buiten om ze te bekijken. De kersenbloesem is voor de Japanners erg bijzonder en heeft een symbolische betekenis. Voor Japanners is de kersenbloem een teken van een nieuw begin van bloei. In Japan zijn overal kersenbloesems geplant en het land staat in het voorjaar vol met mooie kersenbloesems.

Open voor publiek


De Japanse tuin is het pronkstuk van het landgoed Clingendael en gaat vanaf zaterdag 29 april open voor het publiek. Vanwege zijn kwetsbaarheid is de Japanse tuin slechts twee korte periodes geopend. De voorjaarsopening is van 29 april tot en met zondag 11 juni, dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur. De najaarsopening van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober 2017, dagelijks open van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over de Japanse Tuin kunt u kijken op https://editie070.denhaag.nl/nl/japanse-tuin/

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws