Aangepast zoeken

donderdag 13 april 2017

Nieuwe jas voor woningen Rodebuurt en Woondekken in Zoetermeer

TBI-onderneming ERA Contour is gestart met een flinke opknapbeurt aan de gevels van 407 woningen in de Rodebuurt en aan de Woondekken in Zoetermeer. Met een investering van ruim 10 miljoen euro is dit de grootste renovatie ooit voor de Zoetermeerse woningcorporatie De Goede Woning. Op woensdag 5 april vierden beide partijen, samen met de bewoners, de start van de werkzaamheden. Na de onthulling van het bouwbord aan de Muzieklaan door de bewonerscommissie, konden bewoners de modelwoning en relaxwoning bekijken terwijl de kinderen zich vermaakten met oudhollandse spellen.

Groot onderhoudsprojectDe komende twee jaar vervangt bouwbedrijf ERA Contour onder andere de ramen, deuren en kozijnen, maar ook bijvoorbeeld schuttingen en het voegwerk aan de buitenkant van de woningen. Daarnaast wordt het schilderwerk in de wijk aangepakt, een ware metamorfose dus. Volgens De Goede Woning heeft ERA Contour laten zien dat zij de bewoners voorop zetten.

Modelwoning en relaxwoningMichel Ouwens van ERA Contour: “We zijn ons ervan bewust dat zo’n groot project voor bewoners nogal wat voeten in de aarde heeft. Om de overlast voor hen te beperken, houden we een rustig tempo aan, zodat we met slechts zes woningen tegelijkertijd bezig zijn. De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden thuis blijven, maar ze kunnen ook terecht in onze relaxwoning; een compleet ingerichte woning waar bewoners tijdelijk in kunnen als hun eigen huis aangepakt wordt. In de modelwoning aan de Lisztrode kunnen bewoners daarnaast alvast zien wat er aan hun woning gaat veranderen.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws