Aangepast zoeken

donderdag 13 april 2017

Man met mes door politie in been geschoten

Den Haag - Een agressieve man had een mes en vernielde enkele ruiten op het Hobbemaplein op woensdagavond 12 april. De politie schoot de verdachte in zijn been, nadat hij meermaals gewaarschuwd was om het mes te laten vallen.

Getuigen belden de politie en meldden dat de man een mes had. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de verdachte met het mes aan op het plein. Ze waarschuwden de man meerdere malen en losten twee waarschuwingsschoten, omdat de verdachte weigerde mee te werken aan zijn aanhouding. De agenten hebben daarop de verdachte in zijn been geschoten. De verdachte is voor behandeling van de beenwond naar het ziekenhuis gebracht. Het Hobbemaplein werd gedeeltelijk afgesloten voor een sporenonderzoek, ook sprak de politie met meerdere getuigen.

Rijksrecherche

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in. Dit gebruikelijk wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt heeft en iemand daardoor letsel heeft opgelopen.

Schieten door de politie

Agenten komen regelmatig in situaties waarin geweld gebruikt moet worden. Agenten worden getraind om met deze situaties om te gaan en om indien nodig het dienstwapen te gebruiken. Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws