Aangepast zoeken

dinsdag 25 april 2017

Koningsdag Zoetermeer 2017

De Oranjestichting Zoetermeer zet zich ook dit jaar weer in om een bruisende Koningsdag te organiseren. Naast alle feestelijke activiteiten is er een vrijmarkt waar Zoetermeerders hun spullen kunnen verkopen. Op de website van de Oranjestichting staan de spelregels voor de vrijmarkt.

Samen met de Oranjestichting organiseert de gemeente dit zwerfafvalvrije evenement. Heeft u aan het eind van de dag niet-verkochte spullen over, die u niet mee naar huis neemt? Op twee locaties is het mogelijk dit gescheiden in te leveren, bij de Vlamingstraat en op de Markt.

Helpt u mee?

Bij het bruggetje van de Vlamingstraat (bij het voormalige gebouw van de Kwik Fit) en bij de fietsenstalling bij Markt 10 kunt u het volgende gescheiden inleveren:
  • PBD (plastic, blik en drankkartons)
  • alles met een stekker
  • papier
  • kleding/schoenen
Langs de looproute staan minicontainers voor PBD en restafval. Om 16.00 uur staat er bij de fietsenstalling van Markt 10 ook nog een wagen van Primaspeelgoed waar deelnemers van de vrijmarkt goed speelgoed kunnen inleveren.
Horecaondernemers zorgen zelf voor afvalcontainers en de afvoer van afval.

Schoon is gewoon

Met het project 'Schoon is gewoon' van de gemeente, maken we inwoners bewust van de problematiek van zwerfafval en haakt de gemeente aan bij afvalscheiding op evenementen. Een schoon evenement is een prettig evenement en bezoekers gedragen zich feestelijker.

Veel afval kan opnieuw gebruikt worden, als het gescheiden is ingeleverd. De gemeente zoekt naar mogelijkheden om de afvalstroom te verminderen en daarnaast te zorgen dat grondstoffen gerecycled worden. We zien afval dan ook liever als grondstof voor nieuwe producten. In Zoetermeer doen we het lang niet slecht, maar we kunnen beter.
Met z'n allen gaan we voor een gezellig en schoon Koningsdag 2017.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws