Aangepast zoeken

maandag 17 april 2017

Jongen (14) met nepvuurwapen aangehouden in Zoetermeer

Zoetermeer - Agenten hielden vrijdagavond 14 april een jongen van 14 jaar uit Zoetermeer aan die met een (nep) pistool bij de bioscoop stond. De jongen zou het wapen gericht hebben op mensen in de bioscoop.

Een getuige meldde vrijdag omstreeks 20.30 uur dat er in de omgeving van de bioscoop aan het Oostwaarts iemand zou lopen met een pistool. De jongeman zou een pistool, mogelijk een buks of luchtdrukwapen bij zich hebben en dit gericht hebben op mensen in de bioscoop.
De getuige gaf een duidelijk signalement waardoor gewaarschuwde agenten de jongen, die inmiddels in de bioscoop was, snel konden traceren. De jongen gaf direct aan dat het om een nep wapen ging. Het wapen had hij al opgeborgen in een tas. De jongen werd aangehouden en is overgebracht naar het politie bureau voor verhoor.

Nepvuurwapens
Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte (vuur)wapens, dat ze niet van echte wapens zijn te onderscheiden. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken om bijvoorbeeld anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in bezit te hebben. Wie toch zo’n wapen aanschaft, loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws