Aangepast zoeken

donderdag 13 april 2017

IJsvogelwanden in Bentwoud

Laat de ijsvogels nu maar komen! In het Bentwoud staan inmiddels twee speciaal geprepareerde ijsvogelwanden, die op verzoek van de Zoetermeerse gemeenteraad zijn geplaatst. Gemeenteraadsleden Marcel van der Tol en Margot Kraneveldt hebben op 12 april 2017 de ijsvogelwanden in het Bentwoud officieel overgedragen aan Staatsbosbeheer. Dit deden ze door een foto van twee bek/snavelvechtende ijsvogels te overhandigen aan de organisatie.

Bij de gebruikersgroep en de beheergroep Bentwoud leefde de wens om een voorziening in het Bentwoud te realiseren dìe de zeldzame ijsvogel zou trekken. Met eenvoudige middelen kunnen de biodiversiteit en belevingswaarde van het gebied een nieuwe impuls krijgen door aanwezigheid van de fotogenieke ijsvogel.

De firma J. Glijnis B.V. heeft de wanden in overleg met de stadsecoloog, de boswachter en Waldo van Zuylen (lid van zowel vogelwerkgroep Zoetermeer als gebruikersplatform Bentwoud) ontworpen en geplaatst op basis van beproefde Zoetermeerse oeverzwaluwwanden in Zoetermeer.

Gemeente Zoetermeer hoopt dat de ijsvogels snel naar Bentwoud trekken en zo ook een trekker vormen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws