Aangepast zoeken

dinsdag 25 april 2017

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand in Den Haag

Den Haag - De politie hield zaterdag 22 april een 53-jarige Hagenaar aan als verdachte van brandstichting van een woning in de Newtonstraat. In een andere woning, beneden de woning waar de brand was, troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

Bij de meldkamer kwam rond 18.00 uur de melding binnen dat er een brand was in een woning in de Newtonstraat. De brandweer bluste de brand. Na onderzoek bleek dat er mogelijk sprake was van brandstichting. De politie hield de eigenaar van de woning, de 53-jarige Hagenaar, aan als verdachte van brandstichting. Agenten ontruimden uit voorzorg omliggende woningen. In de woning onder de brand, deed niemand open. Om er toch zeker van te zijn dat niemand daar aanwezig was en er geen brandhaarden waren, forceerden agenten de voordeur. In de woning was niemand aanwezig, maar de agenten ontdekten wel een in werking zijnde hennepkwekerij. Er was een aparte ruimte ingericht waar 242 planten stonden. Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. De planten en daarbij behorende apparatuur zijn in beslaggenomen voor vernietiging. De recherche heeft de hennepkwekerij in onderzoek en is nog op zoek naar de eigenaar van de woning. 

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws