Aangepast zoeken

woensdag 12 april 2017

Gymworld Zoetermeer weer een stap dichterbij

Bestuurders van Pro Patria en CGV Zoetermeer hebben samen met wethouder Mariëtte van Leeuwen (sport) maandag 10 april 2017 het Programma van Eisen getekend voor de bouw van Gymworld. Met deze stap kan de gemeente Zoetermeer de bouw van de grote turnhal op korte termijn aanbesteden. Wethouder Van Leeuwen: 'Met deze ondertekening is de realisatie van Gymworld weer een stap dichterbij gekomen. De afgelopen jaren heb ik erg mijn best gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Daarom ben ik blij dat ik deze fase nog als wethouder kan realiseren'.

Amerikaweg

De turnhal Gymworld gaat gerealiseerd worden aan de Amerikaweg, waar nu een braakliggend terrein is. De naam is niet toevallig gekozen, zegt Mariëtte van Leeuwen: 'De skibaan SnowWorld ligt dichtbij en met de naam Gymworld geven we aan dat we op sport- en leisuregebied een wereld te bieden hebben in Zoetermeer'.

7000 sporters

Met de realisatie van Gymworld worden 4000 sporters gefaciliteerd, het ledenaantal van Pro Patria en CGV Zoetermeer bij elkaar opgeteld. Samen met de renovatie van de Noordwesterhal en de Ballonhal betekent dit een totaal aan sportonderkomens voor 7000 Zoetermeerse binnensporters.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws