Aangepast zoeken

zaterdag 8 april 2017

Getuigen gezocht brutale beroving in Den Haag

Den Haag - Een nog onbekende man beroofde, donderdag 6 april om 14.00 uur op het Kaapseplein, onder bedreiging van een vuurwapen een 18-jarige Hagenaar. De recherche onderzoekt deze brutale beroving en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer reed in zijn auto op het Kaapseplein ter hoogte van een eetcafé, toen hij de verdachte op een witte omafiets met zwarte bagagedrager midden op de weg voor zich zag rijden. Omdat hij er langs wilde rijden, toeterde hij een paar keer naar de fietser. Toen de bestuurder vervolgens stopte en uit zijn auto stapte op de daar gelegen verkeersdrempel, kwam de fietser op hem af. De fietser bedreigde vervolgens de verdachte de 18-jarige man met een vuurwapen en beroofde hem van twee mobiele telefoons.

Na de beroving zag het slachtoffer de verdachte fietsen naar de Hoefkade, richting de wasserette. Daarna fietste hij de Herman Costerstraat in en toen verloor de 18-jarige hem uit het oog. 

Signalement

De verdachte is een licht getinte man, 20 à 25 jaar, met een lengte van 1.80 meter en een mager postuur. De man heeft zwart kort haar en droeg een snor met een dun baardje. Verder droeg hij een donkerkleurige broek, een zwarte dunne jas met rits en zwarte schoenen. Op zijn hoofd droeg hij een zwart petje. Hij reed op een witte omafiets met zwarte bagagedrager. 

Iets gezien? Heb u tips?

De politie zoekt getuigen van deze gewelddadige straatroof. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de dader van straatroof te vinden, neem dan contact op met de recherche district Den Haag-Centrum via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws