De Haagse rechtbank heeft een 35-jarige Hagenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 dagen, waarvan 18 dagen voorwaardelijk en 100 uur taakstraf wegens een aanranding in de zomer van 2016. De man heeft vorig jaar op 14 juli een jonge vrouw aangerand, die hij tijdens die nacht net had ontmoet.

Wat gebeurde er?

Het slachtoffer was die nacht samen met haar zus in Den Haag in de stad. Zij kwamen twee jongens tegen. Eén van de twee was een bekende van haar zus. Het slachtoffer raakte met de andere jongen, de uiteindelijke dader, in gesprek. Zij vond het aanvankelijk wel leuk met hem en heeft met hem gezoend. Maar op een gegeven moment heeft zij duidelijk aangegeven dat zij niet verder met hem wilde zoenen en ook verder niets met hem wilde.

De 35-jarige man heeft dit kennelijk niet kunnen accepteren en heeft haar vervolgens, op de trappen van een portiek in de boort van het Lorentzplein, met geweld gedwongen tot het dulden van seksuele handelingen. Hij heeft de handen en het gezicht van het slachtoffer vastgepakt. Hij is op haar gaan liggen, heeft haar gekust, in de bil geknepen en haar benen omhoog gedaan. Het slachtoffer heeft zich hiertegen verweerd, heeft kunnen wegrennen en zo de aanranding kunnen beëindigen. Haar zus, die de aanranding zelf niet kon zien vanaf de plek waar zij stond gezien, zag na afloop dat het slachtoffer trilde en huilde en heeft de politie gebeld. Ook de politie heeft gezien dat het slachtoffer overstuur was.

Oordeel rechtbank

De lichamelijke integriteit van het slachtoffer is geschonden. De dader heeft uitsluitend oog gehad voor de bevrediging van zijn eigen gevoelens. Dat acht de rechtbank ontoelaatbaar. Het is voor het slachtoffer een zeer beangstigende ervaring geweest.

Andere strafbaar feit

Een aantal maanden later heeft dezelfde 35-jarige man bij een aanhouding in Den Haag twee agenten bedreigd en beledigd. Ook heeft hij het ruitje van zijn celdeur kapotgeslagen met zijn vuist. De rechtbank heeft hem ook hiervoor veroordeeld.