Aangepast zoeken

donderdag 20 april 2017

Behulpzame man steelt portemonnees in Den Haag

Den Haag - Een 88-jarige Haagse die woensdag 19 april spontaan hulp kreeg aangeboden bij het naar binnen brengen van haar boodschappen, bleek na vertrek van de behulpzame man te zijn bestolen van haar portemonnees. De vrouw is vermoedelijk vanaf de supermarkt naar huis gevolgd, de recherche zoekt getuigen.

De vrouw kwam woensdag omstreeks 13.00 uur met haar boodschappen aan bij de ingang van haar woning aan de Koningstraat. Op het moment dat zij in het portiek naar binnen liep, liep er een onbekende man met haar mee die aanbood haar te helpen met tillen. De man is vervolgens met de vrouw meegelopen haar woning in, ogenschijnlijk met goede intenties. Nadat de man was vertrokken ontdekte de vrouw echter dat zij haar twee portemonnees miste.

Signalement

De man was een blanke man van ongeveer 30 jaar oud en 1.65 -1.70m lang met kort donker haar en een verzorgd uiterlijk. Hij sprak accentloos Nederlands en droeg een spijkerbroek met daarop een Feyenoord-windjack met rode accenten en een Feyenoord-embleem op de linkerzijde van de jas. De verdachte is de vrouw mogelijk gevolgd vanaf de supermarkt aan de Grote Markt waar zij boodschappen deed. Zij liep daarna via de Paviljoensgracht, de Zuidwal, het Groenewegje, de Gortmolen en de Slijpmolen naar haar woning.

Tips?

Heeft u woensdag iets gezien in de omgeving van de Fagelstraat / Koningstraat dat met deze diefstal te maken kan hebben? Is het u opgevallen dat een man in een Feyenoord-jack een oudere vrouw gevolgd is vanaf de Grote Markt naar de Koningstraat of meent u iemand te herkennen in het signalement? Neem dan contact op met de recherche aan Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws