Aangepast zoeken

donderdag 20 april 2017

5 mei: Nationale Straatvoetbaldag in Palenstein Zoetermeer

Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) organiseert op vrijdag 5 mei de 10e editie van de landelijke Nationale Straatvoetbaldag. Het evenement vindt op 20 locaties tegelijkertijd plaats en staat geheel in het teken van 'Samenspel', 'Vrijheid', 'Respect' en 'Plezier'. Ook dit jaar doet Zoetermeer weer mee in de wijk Palenstein, aan het Rakkerveld 147.

De '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' wordt om 9.00 uur sportief en feestelijk geopend door wethouder Taco Kuijper en Soccer Stars, onze lokale voetbalschool. Na het startsein wordt er in een grote voetbalboarding 5 tegen 5 (inclusief keeper) gespeeld.

Er is voor jong en oud van alles te doen: zo staat er op het Richard Krajicek Playground een pannaveld, de kleinste kids kunnen zich laten schminken en Soccer Stars verzorgt in de gymzaal (Rakkersveld 255) allerlei leuke voetbalgerelateerde spelletjes.

Om 17.00 uur wordt bekend gemaakt welke teams zich hebben geplaats voor de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Op deze landelijke finale voetballen ruim 60 teams uit heel Nederland en spelen om de titel 'Straatvoetbalkampioen van Nederland 2017' in haar/zijn leeftijdscategorie.

Inschrijven voor 24 april

Ben jij die voetballiefhebber die een team kan vormen van maximaal 8 spelers? Ga dan naar www.svbn.nl en schrijf je online in. Je kan ook een aanmeldingsformulier vragen aan de buurtsportcoach in Palenstein. Inschrijven kan tot 24 april en staat open voor de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 jaar (mix), 10 t/m 12 jaar (jongens/meisjes), 13 t/m 15 jaar (jongens/meisjes) en 16+ (heren/dames). Er wordt op het plein in een grote boarding 5 tegen 5 (inclusief keeper) gespeeld.
Deelname aan dit toernooi is gratis. Let op: er kunnen maximaal 16 teams ingeschreven worden. Wees er snel bij!
Voor meer informatie: www.svbn.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws