Aangepast zoeken

woensdag 12 april 2017

19-jarige Hagenaar met openstaande straf aangehouden

Den Haag - Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield dinsdagochtend 11 april in een woning aan de Withuysstraat een 19 jarige Hagenaar aan. De Hagenaar moet nog een straf van 60 dagen uitzitten.

De straf werd opgelegd nadat hij in maart 2016 uit de kleedkamer van sportcentrum De Uithof een autosleutel en vervolgens spullen uit deze auto had gestolen.

Onder deze goederen bevond zich een mobiele telefoon van aangever. De telefoon heeft de politie uiteindelijk op het spoor van de Hagenaar gebracht waarna deze kon worden aangehouden.
Na zijn veroordeling heeft de Hagenaar zijn straf nooit uitgezeten. Vanmorgen om 10 uur konden de leden van het EVA-Team de man in zijn woning aanhouden zodat hij zijn straf alsnog uit dient te zitten.

EVA-team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws