Aangepast zoeken

maandag 20 maart 2017

VVD Zoetermeer eist cameratoezicht bij BMX

De VVD Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld over de beveiliging van de Zoetermeerse BMX-vereniging en SV Oosterheem. Afgelopen zondag bleken de verenigingen opnieuw slachtoffer te zijn van diefstal en vandalisme. Volgens de liberalen moet het college snel in actie komen om problemen in de toekomst te voorkomen.

“De situatie bij de BMX-baan is onacceptabel. De BMX-vereniging is zelf inmiddels de tel van het aantal inbraken kwijt. De vereniging blijft bezig met herstelwerkzaamheden, terwijl ze zich bezig zouden moeten houden met sport en de toekomst. Daarom moeten er zo snel mogelijk camera’s worden opgehangen bij de BMX-baan.” Aldus Duco Mülder, raadscommissielid van de VVD Zoetermeer.

Met cameratoezicht kan de politie vandalen en inbrekers sneller pakken. Bovendien is aangetoond dat camera’s een afschrikkende werking hebben. Al eerder riep de VVD op om bij elk nieuw sportcomplex camera’s te plaatsen.


Mülder: “Er moet snel iets gebeuren om het Buytenpark beter te beveiligen, want zo kan het niet langer. Met camera’s kunnen we veel inbraken en vandalisme voorkomen. Dan kunnen de Zoetermeerse BMX’ers weer zonder zorgen op hun fiets stappen.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws