Aangepast zoeken

vrijdag 10 maart 2017

Vrouw (91) slachtoffer van brutale straatroof aan het Van Dijkcksbruin Zoetermeer

Zoetermeer - Een 91-jarige vrouw werd donderdag 9 maart om 16:00 uur slachtoffer van een brutale straatroof aan de Van Dijkcksbruin. Een onbekende vrouw stal haar portemonnee en pinde korte tijd later een geldbedrag. De recherche onderzoekt de zaak.

Nadat ze om 15:30 uur de supermarkt aan de Groen-Blauwlaan verliet, liep ze met haar boodschappen naar haar woning aan de Van Dijcksbruin. Voor de woning trof het slachtoffer een onbekende vrouw met kind aan, die zichzelf toegang tot de woning probeerden te verschaffen. Een alerte getuige zag dit en voorkwam het binnentreden van de twee. Even later ontdekte de 91-jarige dat haar portemonnee vermoedelijk door de onbekende vrouw gestolen was. Ook bleek er al een aanzienlijk geldbedrag gepind te zijn. 

Getuigen

Er is een signalement van de onbekende vrouw bekend. Het betreft een blanke vrouw van 30 jaar oud, 1.75 meter lang met een slank postuur. Verder had ze donker haar tot aan de schouders en droeg ze een blauwe spijkerbroek en een donkere jas. De vrouw sprak geen Nederlands en had een meisje van 10 jaar, met lang blond haar, bij zich. 

Tips? Bel de politie!

De recherche van district Zoetermeer zoekt getuigen van deze brutale straatroof. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de daders van straatroof te vinden, neem dan contact op met de districtsrecherche van Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws