Aangepast zoeken

vrijdag 17 maart 2017

Verdachte van insluiping in woning Voorburg aangehouden

Voorburg - De politie heeft donderdag 16 maart om 11.15 uur een 26-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van insluiping in een woning aan de Buitenruststraat.

De politie kreeg even na 11.00 uur de melding dat er twee personen in de woning waren betrapt. De bewoner was thuis en hoorde gestommel waarna hij poolshoogte nam. Hij zag twee mannen staan die zich direct omdraaiden en wegrenden. De bewoner heeft de achtervolging te voet ingezet en kreeg daarbij hulp van een omstander met een auto die de achtervolging had gezien. Samen zijn ze de verdachten achterna gereden. Op de Nieuwstraat liep één van de verdachten een doodlopende poort in waardoor hij niet weg kon komen. Daar werd hij aangehouden door de inmiddels gealarmeerde politie. Uit de woning lijkt vooralsnog niets te zijn weggenomen. De politie doet verder onderzoek. De insluipers wisten de woning binnen te komen door niet afgesloten deuren.

Insluipingen

De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Wanneer het mooi weer is merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws