Aangepast zoeken

woensdag 15 maart 2017

Verdachte aangehouden voor mishandelen medewerkster zorginstelling in Rotterdam

Rotterdam - Een 21-jarige man is zondagmiddag 12 maart aangehouden nadat hij een medewerkster van een zorginstelling in de Rotterdamse Zuidwijk mishandelde. De man, die cliënt is van de zorginstelling, overgoot de medewerkster onder andere met heet vet.

Omstreeks 17:30 uur kwam er een melding binnen bij de 112 alarmcentrale afkomstig van een zorginstelling in de Rotterdamse Zuidwijk. De agenten en ambulancemedewerkers troffen de gewonde medewerkster aan. Een agressieve cliënt had de medewerkster overgoten met heet vet. De 21-jarige cliënt kon met een zogeheten schildprocedure door de agenten worden aangehouden.

Bij de schildprocedure schermen politieagenten zich door middel van schilden af van een verdachte. Ze kunnen deze vervolgens op een veilige manier klem zetten en aanhouden. Door de inzet van de schilden kan de verdachte zich niet goed bewegen en ook niet uithalen met bijvoorbeeld een mes. De schildprocedure wordt toegepast als de kans groot is dat bij een reguliere aanhouding politiemensen gewond raken.

De 21-jarige verdachte zit momenteel vast op het politiebureau. Het slachtoffer werd ter plaatse aan haar verwondingen behandeld. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws