Aangepast zoeken

woensdag 8 maart 2017

THE LIFE I LIVE EN BINNENSTAD DEN HAAG SLAAN HANDEN INEEN TIJDENS KONINGSDAG

DEN HAAG - Dit jaar staat er een uitgebreid programma aan activiteiten op stapel voor Koningsdag in de binnenstad van Den Haag. Stichting Marketing Haagse Binnenstad slaat de handen ineen met THE LIFE I LIVE om samen een uitroepteken te plaatsen achter Den Haag Koninklijke Stad. THE LIFE I LIVE - dat dit jaar voor het eerst uitbreidt naar twee dagen - verzorgt op het Noordeinde, de Hofplaats en het Kerkplein een bijzonder muziekprogramma. Naast het podiumaanbod werkt de Stichting Marketing Haagse Binnenstad samen met THE LIFE I LIVE aan de realisatie van een extra aanbod aan activiteiten in de  Haagse binnenstad.  

ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD
Koningsdag 2017 in de Haagse binnenstad is genieten van winkelen, muziek en natuurlijk een hapje eten. De ondernemers openen hun deuren vanaf 12.00 uur, waarmee ook het programma van deze feestelijke dag wordt gestart. In de Grote Markstraat verrijzen er mini podia waarop de gehele dag muziek geprogrammeerd wordt van Haagse muzikanten die de juiste toon zullen zetten. Ook op de Grote Markt kan je genieten van livemuziek. Daarnaast paraderen door de winkelstraten looporkesten en zal Street Art, passend bij het Mondriaan themajaar, de binnenstad kleuren. Ook kan er flink geshopt en gegeten worden op de braderie in de Boekhorststraat. Door de Haagse grachten wordt er tevens een heuse Koningsroute georganiseerd door de Willemsvaart in samenwerking met Café De Bieb en andere horecaondernemingen. Tijdens deze ‘Koningsdag aan de Grach’ kan je met opstaphaltes bij de Hooikade, Veenkade en het Hilton langs de leukste uitgaansplekjes van de Haagse Binnenstad.


Vele activiteiten en livemuziek in de Grote Marktstraat en op de Grote Markt 
NIEUWE NAMEN AANGEKONDIGD 
Voor Koningsdag zijn zojuist The Cool Quest en La Chiva Gantiva bevestigd. The Cool Questbrak in 2014 landelijk door met hun debuutalbum ‘Funkin’ Badass’ en de single ‘Shine’ en staat bekend om hun ijzersterke live reputatie en de eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funky hiphop. La Chiva Gantiva is een Colombiaanse, energieke band met een aanstekelijke mix van latin groove, cumbia, funk en rap.


The Cool Quest 

Het programma van Koningsnacht is uitgebreid met de boekingen van Con Brio, CUT_ en The Mysterons. Con Brio brengt vol vuur een sound die in lijn ligt met de hardcore funk van soullegendes Sly Stone en James Brown, maar waarbij ook goed geluisterd is naar R&B-vernieuwers als D’Angelo en Prince. Stralend middelpunt van Con Brio is zanger Ziek McCarter, die met zijn soulvolle stem en matching showmanship doet denken aan Pharrell Williams en Bruno Mars. Muziek duo CUT_ combineert catchy popnummers met diepe soundscapes. The Mysterons wist het afgelopen jaar festivals als Lowlands, Motel Mozaïque en Le Guess Who? plat te spelen met hun stijlvolle retro-chic pop.


Con Brio

Eerder zijn My Baby, Kraak & Smaak (live), Pink Oculus, Polynation, Indian Askin, Ephemerals, The Stangs, Compact Disk Dummies en The Hazzah voor Koningsnacht bekend gemaakt. Hieraan worden nog vele spraakmakende acts toegevoegd, waardoor er meer dan 50 acts op zowel Koningsnacht als -dag gratis te zien zijn! 
HAAGSE TRADITIE
Door de krachten te bundelen tussen THE LIFE I LIVE en Stichting Marketing Haagse Binnenstad verwachten deze organisaties een nieuwe Haagse traditie rondom Koningsdag tot stand te brengen in de Hofstad Den Haag.

THE LIFE I LIVE
Woensdag 26 april (Koningsnacht) & donderdag 27 april (Koningsdag) 2017
Binnenstad Den Haag Meer dan 50 live acts | gratis toegang

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws