Aangepast zoeken

maandag 20 maart 2017

Schoolkinderen planten 2800 bomen in het Bentwoud voor nog groener OV

Vrijdagochtend hebben schoolkinderen uit Boskoop samen met gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Tseard Hoekstra en Ietze van der Meer van Arriva de eerste Samen-voor-Groen bomen geplant in natuur- en recreatiegebied het Bentwoud. In september 2016 is Arriva in Zuid-Holland van start gegaan met het programma Samen voor Groen waarin reizigers bomen kunnen doneren om samen met Arriva hun leefomgeving groener te maken.

Gedeputeerde Floor Vermeulen, opdrachtgever voor het openbaar vervoer in Zuid-Holland is enthousiast: “Ik waardeer het initiatief van Arriva om reizigers de keuze te geven hun busreis te vergroenen door bomen te planten. Dat pas in onze ambitie om zowel de infrastructuur als de mobiliteit te verduurzamen.”

Bentwoud

De bomen werden geplant in het Bentwoud, een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Maar liefst 1.400 bomen worden door de vervoerder geplant in dit gebied, waarvan de eerste bomen vandaag de grond zijn ingegaan. De andere helft wordt geplant op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen en het herbebossingsproject een bijdrage levert aan de lokale ontwikkeling.

Compenseren de CO2 uitstoot van je busreis

Reinier van den Berg, Nederlands meteoroloog en ambassadeur bij Trees for All was bij het bomen planten aanwezig en benadrukte de noodzaak van het planten van bomen: "Bomen bieden bescherming, zuiveren de lucht van het broeikasgas CO2, produceren zuurstof en gaan uitdroging en erosie van de bodem tegen. Trees for All biedt de mogelijkheid de eigen CO2 uitstoot te compenseren. Bij Arriva kun je je OV reis vergroenen."

Samen voor Groen

Samen voor Groen werd door Arriva gelanceerd op 9 september 2016 om de regio groener te maken en CO2-neutraal reizen mogelijk te maken. Reizigers van Arriva kunnen sparen voor bomen via een speciaal busabonnement, of direct een donatie doen via de website Arriva. Voor 10 euro kan Arriva al twee bomen planten. De vervoerder doneerde zelf ook, namelijk 1.376 bomen: één voor elke Arriva-medewerker in de regio Zuid-Holland. In totaal zijn er het afgelopen half jaar maar liefst 2.800 bomen gedoneerd. Ook dit jaar gaat Arriva door met het programma Samen voor Groen. Trees for All garandeert dat de geplante bomen 30 jaar lang verantwoord worden beheerd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws