Aangepast zoeken

maandag 20 maart 2017

Rondleiding in de Natuurtuin

Bent u wel eens mee geweest met de gratis rondleiding in de Natuurtuin? Kom zondag 26 maart meewandelen onder begeleiding van een natuurgids. De wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

In de Natuurtuin zijn diverse lentebodes te zien, zoals sleutelbloemen, lenteklokjes, narcissen en bloeiende wilgen. De vogels zijn volop aan het zingen. Er is afgelopen herfst en winter veel werk verzet, door onder andere de vrijwilligers van knotgroep Meer en Woud en Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin. Zoals elk jaar is een kwart van het griend gesnoeid.

Tijdens de NLDoetdag hebben 40 deelnemers meegeholpen met verschillende werkzaamheden zoals de paden voorzien van nieuwe schelpen, resten van het riet afgeruimd, de wilgen geknot en er zijn hekjes gevlochten van wilgentenen. U kunt het nieuwe insectenhotel bewonderen, dat door wethouder Robin Paalvast tijdens de NLdoetdag is onthuld.

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.
Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/natuurtuin.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws